Först ut är Bygdegårdarnas Riksförbund!

posted in: Samarbetspartners | 0
Vi är stolta att redan kunna presentera vår första samarbetspartner, Bygdegårdarnas Riksförbund, med nästan 1500 anslutna gårdar över hela Sverige!

Bygdegårdsrörelsen rimmar väldigt väl med våra ledord att jobba hållbart och lokalt, och att de även knyter an till den nisch vi valt att bli vår; retroinspirerade vintagebröllop (vi gör så klart även andra typer av bröllop, men våra hjärtan klappar lite extra för tidstypiska teman). Både Ia och jag är oerhört fascinerade av vår gamla svenska kultur av samlingsplatser för folket, en kultur byggd på tanken om demokrati och gemenskap i bygden. Ofta är även gårdarna i sig rejält coola, bevarade i sina tidstypiska stiluttryck! Här hittar ni organisationens websida.

Så här skriver Karin Olsson, Distriktsordförande i Skåne om organisationen och om Sjöbos bygdegård dit hon är knuten:

”Skånes Bygdegårdsdistrikt består av 57 föreningar som är anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund. Bygdegårdsföreningarna arbetar med att tillhandahålla bra samlingslokaler för bygdens folk och drivs i regel som ideella föreningar. I Skåne kan en bygdegård vara allt från ett slott till en liten stuga, man kan vara allt mellan 10-700 personer i våra hus.

Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar föreningsdrivna allmänna samlingslokaler som är öppna för alla – med en demokratisk värdegrund.

Solvalla bygdegård i Sjöbo: Sveriges mest tillgängliga bygdegård!

Tydliga skyltar för att hitta rätt, stor handikapparkering, ramp, automatisk dörröppnare, inga trösklar, handikapptoalett, nedsänkt hatthylla. Blindskrift vid toalett, hörslinga, projektor, duk, högtalare och mick/mygga i stora salen. Duk i lilla salen. I lilla matsalen kan man vara 20 pers och i stora salen 120 max. Utomhus finns en stor terrass för mingel med bord o stolar vid väder och årstid samt en fantastisk park för många fina bilder.

Vi hälsar Er välkomna till våra bygdegårdar!”