Om Mia

posted in: Om | 0

Numera hittar ni mig som bröllops- och porträttfotograf. Sedan 90-talet (och eg ännu tidigare …), har jag sytt, fotat, arrangerat events, modevisningar och mässor, drivit syfabrik och hittat på innovationer inom modebranschen. Jag har väl plåtat mestadels mode men det har även blivit en hel del porträttbilder – det allra mesta i egen regi.

Min stil som fotograf är enkel och rak – precis som jag själv. Inga onödiga krusiduller eller sjåpig och konstlad romantik. När jag träffar nya människor, får jag ofta visioner om vilka bilder jag vill ta, baserat på vilka människorna är. Bäst är när bilderna tas på en plats som rimmar väl med vilka just den människan är. En plats som ger genklang hos er. Min absoluta styrka är ögat – jag ser alla detaljer och annorlunda vinklar. Retuschering av utseenden görs ”aldrig” av princip, men däremot redigeras alla bilder som behövs för ljus/färg. Jag leker även ofta med i-och-ur-fokus för att skapa dynamik, mystik och spänning, och vill gärna ha rörelse i bilderna. Är det något jag verkligen avskyr så är det platta och stela bilder. Under en bröllopsplåtning, smyger jag ofta iväg och tar även rena miljöbilder från platsen. Dessa är det också viktigt att ha med sig i minnet. Hur såg det ut runtomkring? Doftade det sommaräng eller var luften krispigt vit? Det går att fånga i bild. Då händer det att jag bara helt enkelt och prestigelöst plåtar med mobilen, kanske för att snabbt och lätt kunna posta en fin miljöbild på Insta.

Se ”Portfolio” för Mias bilder. Där laddas det upp och byts ut efterhand.

Så här har några tyckt om att bli plåtade av Mia:

Johanna & Karl, brudpar

”Mia sydde min fina och annorlunda brudklänning i rent, oblekt linne med gamla fina knypplade spetsar på. Vi ville ha ett retro-bröllop på vår släktgård och vår outfit skulle spegla gamla svunna tider. Mia stylade även min man, band min brudbukett och tog bröllopsfotona, för att allt skulle hänga ihop. Vi kunde inte vara mer nöjda!”

Anne Ekstrand, samtalsterapeut (porträttfoto)

”MIA DAMN! Bilderna är superfina! Ingen har någonsin tagit så fina bilder på mig! Jag var helt trygg med dig! Nu vill jag lägga in bilder på direkten på min websida. ❤

Selfie i farfars Borsalino!